jueves, 6 de octubre de 2011

El BTC Campió de la Lliga Catalana de Tamborí 2011

El Barcelona Tamborí Club perd amb el Club Esportiu INEF Barcelona (10-11) però reedita el títol de campions gràcies a la victòria de la segona jornada (11-7). L’Estrella Tamborí Club aconsegueix la tercera posició tot i la victòria del CET Maresme (10-11).

El passat diumenge 15 de maig, es va celebrar a Sant Iscle de Vallalta la tercera i última jornada de la Lliga Catalana de Tamborí.

Hi havia molt en joc i en cap dels partits previstos el públic es va avorrir. El BTC i l’INEF lluitaven per la primera posició de la Lliga Catalana de Tamborí, mentre que l’Estrella i el CET Maresme ho feien per la tercera posició.

El matí va començar amb el partit entre el BTC (Marc Solsona, Dani Faciaben, Alex Rodrigo i Nau Marieges) i l’Estrella (Joan Miró, Joan Rio, Alberto Villarroya i Toni Carol) que es va resoldre per un 11 a 6 a favor dels homes de Marc Juárez. Més tard es jugaria el partit entre el Club Esportiu INEF Barcelona (Sergi Andújar, Ferran Badia, Marc Atanes, Javi Vázquez i Marc Satorra) i el CET Maresme (Cristian Almazor, Joel Gómez, Jordi Ortega i Òscar Fuster), que va acabar amb un 11 a 5 per l’equip de Barcelona. Ambdós partits van tenir un desenvolupament similar i, tot i que les victòries no van perillar pels equips favorits, es va poder veure una evolució de joc tant de l’Estrella com de l’equip de Sant Iscle respecte la 1a jornada de la Lliga en què tots dos van perdre per 11 a 3.

Quedava només 2 partits molt emocionants en què hi havia en joc les places esmentades anteriorment ja que no hi va haver sorpreses.

En primer lloc; el CET Maresme i l’Estrella van oferir un match molt emocionant en el duel per la tercera posició. Va començar molt fort el CET Maresme, que jugava davant el seu púbic i es va col·locar 3 a 0. Però l’equip de Joan Miró va reaccionar i va aconseguir igualar el partit a 3 a base de punts molt treballats i de múltiples encerts. El partit va entrar en una dinàmica en què els dos equips s’anaven alternant la iniciativa dels punts i el partit va arribar fins al 10 a 10. El públic gaudia de valent i qualsevol dels dos equips era candidat a la victòria final. L’últim joc del partit, ja amb la tercera posició assegurada per l’equip barceloní, va ser una síntesi del que havia passat en tot el partit; joc molt igualat i punts inacabables fins arribar al 45 a 45. Cristian Almazor va realitzar l’últim servei i el punt va caure pel costat del CET Maresme, que va rebre la calorosa abraçada de la marea blava que ocupava les grades del Pavelló Esportiu Municipal.

Amb un retard acumulat per la igualtat dels partits anteriors va arribar el partit més esperat pel BTC i l’INEF. El partit que decidiria qui seria el Campió de la 2ª Lliga Catalana de Tamborí. El BTC va repetir el trio inicial que havia presentat a Vilanova (Nau Marieges, Quim Espósito i Dani Faciaben), mentre que l’INEF va presentar una novetat d’última hora amb la presència de Marc Satorra en el trio inicial que acompanyava a Sergi Andujar i Jordi Moncusí. Marc Solsona i Cristian Cirera per part del BTC; i Ferran Badia i Marc Atanes completaven ambdós equips respectivament.

Molt difícil ho tenia l’INEF per donar la volta a la classificació i sabia que tenia molt poc marge d’error si volia arrebatar el títol amb el BTC que era el gran favorit per guanyar la Lliga. Tot i un començament molt bo del club universitari (2-0), el BTC va reaccionar (2-2) i a partir del 5è joc del partit va fer-se amb el domini del partit.

El partit era d’alta tensió i el nerviosisme va apoderar-se dels jugadors de l’INEF que van fallar més del que és habitual veient que la situació era cada vegada més complicada. El BTC va col·locar el 8 a 4 en el lluminós de Sant Iscle i l’alegria esclatava entre els seus jugadors ja que l’average de jocs els afavoria.

El BTC es convertia d’aquesta manera en el campió per segon any consecutiu de la Lliga Catalana de Tamborí.

Després de jugar-se varis jocs molt igualats (fins a 9 jocs van haver de decidir-se en el punt d’or) es va arribar amb un 10 a 6 al marcador i tot feia pensar en una nova victòria del conjunt que vesteix la creu de Barcelona; però l’esperit competitiu del Club Esportiu INEF va despertar en el moment més dolorós i punt a punt va igualar el partit fins el 10 a 10. En aquell moment ja no hi havia favorits a la victòria i després de punts no aptes per a cardíacs, l’INEF aconseguia la victòria i dos punts, que no eren suficients per rebatre la Lliga als ja campions.

En acabar els partits, l’alcaldessa Núria Sans i la regidora d’Esports Eva Casals van realitzar el lliurament de trofeus a tots els participants. Núria Sans va mostrar la seva satisfacció per acollir la jornada final de la Lliga Catalana i va animar als membres del CET Mareme a seguir promocionant la pràctica d’aquest esport minoritari amb la voluntat de que creixi a nivell local i nacional.

Des de la Federació Catalana de Tamborí volem agrair a TOC tamborins i a l’Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta el suport mostrat per l’organització de l’esdeveniment que no hagués estat possible sense l’impecable col·laboració del CET Maresme.

També volem agrair a tots els jugadors que han participat en la Lliga tant per l’actitud exemplar que han mostrat en tot moment com pel “fair-play” que s’ha viscut en cadascuna de les jornades i felicita, en especial, al Barcelona Tamborí Club per la consecució de la seva segona Lliga Catalana de Tamborí.

Resultats de la 3ª jornada:

Barcelona TC - Estrella TC 11-6
CE INEF Barcelona - CET Maresme 11-5
CET Maresme - Estrella TC 11-10
Barcelona TC - CE INEF Barcelona 10-11

Classificació general:

1- Barcelona Tamborí Club (16 punts)
2- Club Esportiu INEF Barcelona (14 punts)
3- Estrella Tamborí Club (4 punts)
4- Club Esportiu Tamborí Maresme (2 punts)

No hay comentarios:

Publicar un comentario